Spesialutstyr og programmvare for synshemmede.    TLF 61239960

Konsulenttjenester. Brukerstøtte på stedet. Lang erfaring. 

BLINDOWS®3.01  styreprogramvare for blinde, levert og oppdatert av

  ABK DATA  ved  Arne B. Kittelsen

Blindows/Cobra for alle!   (Nytt høsten 2006)

Blindows  og eller dens etterfølger "Cobra"  er nå et selvstendig produkt som leveres uavhengig av leselistene - til de som ønsker alternativ til Jaws, SuperNova og WindowEyes.  I forbindelse med overgang til "Vista" (trolig) senere på høsten 2006, vil Blindows eller "Cobra" foreligge i en ny versjon - videreutviklet i samarbeid med teamet bak "Blindows" og teamet bak "Virgo" - som slår kreftene sammen etter sammenslåingen Av Baum og Audiodata.

Cobra er bygget på årelang utvikling av Blindows og (og Virgo) - og har med seg systemenes fortrin.  Det viktige nye er netopp en egen modul so tar seg av tilpassing til en lang rekke leselister fra ulike leverandører.

Klikk nedenfor til venstre for å se listen over de 64 støttede produkter tatt med fra starten av i Cobra for Vista.

Produkter som støttes av Cobra

Kontakt

 Teknisk

Oppgraderinger 

Forstørrelse

 

WebFormator er i stadig utvikling også nå i 2006   

 Blindows3  har lenge hatt samisk med som standard i tegnsettet og god funksjon med samisk tastatur i XP.

 

Mer om Blindows: 

Hør "Nora" - bedre driver under Blindows3 gir ønsket talekvalitet og hastighet! 

BLINDOWS®3   BLINDOWS®3 fungerer best med XP - nå utnyttes alt i MSAA elegant og hurtig. Nye hjelpemeldinger i talen med stilbart nivå, "ikke", "lite", "mye" osv. 

Integrert forstørrelse inngår i BLINDOWS®3- systemet Dette er et område der Blindows har sin styrke: integrasjon uten komplikasjoner - forstørrer også DOS-vinduet - Ingen driverkonflikter - oversiktlige innstillinger. Grafisk forstørrelse"Vision" er en tilleggsmodul. Linjeforstørrelsen er alltid med.

TALE: Nå kan vi levere "Nora" for Blindows - - Realspeak - den beste på norsk til nå, med god - rask funksjon via egen interface for Blindows "speak and Win". Denne talen fungerer meget bra på moderne PCer med hastighet over 800MHz - (muligens på tide med oppgradering nå!)

Webformator er et kjent Audiodata-produkt. Webformator gir god tilgang til Internett (Ie5,5 og Ie6) for alle synshemmede brukere!  Enkel automatisk installasjon. Les avisene uten unødig leting blant "grums" og koder! Lær å utnytte programmet via  "online" hjelp på norsk! (Les "rene" tekstblokker med CTRL+PGDN) Skru WF av/på med F12. Mye nytt for tabellnavigering, Flash 6 blir lesbar. Sorter og søk pålinker.

Klikk  her for å nedlaste en Norsk versjon 1.1 av Webformator med norsk hjelpetekst

Klikk her for å få en mulighet til å velge en nyere versjon på tysk uten norsk hjelpetekst.

Du kan da likevel få norsk skjermtekst ved å gå inn med ALT+O,  velg kort nr 3,  der du velger landkode 47 for å få norsk teksting i Webformator. Avslutt dette med ALT+ONy oversettelse er gjort og dukker nok snart opp for direkte nedlasting.>>Gå til andre valg

Stabilitet: Blindows er profesjonell , velprøvd, stabil  programvare i stadig utvikling. Vi har nå,  nov 02, enda en ny versjon (3.x) med oppdaterte egenskaper.  Blindows er inkludert i våre grunnpriser ! (Løsninger mot Win 98/NT/2000/Me/Xp/XPpro). 

ABK DATA leverer  forstørrelsessystemet

Videolioght VGA- kreuzworträtsel lösen mit dem videolight

som er et portabelt apparat med moderne "stue"-utseende for tilkobling til  vanlig dataskjerm, ev en flat skjerm som har høy skarphet og er lett å transportere - ev brukt på samme skjerm som datamaskinen med enkel overkoblingsbryter.

  her er mer om Videoligt VGA

Gå til andre valg>

ABK DATA har eksistert siden 1992 og jeg (ABK) har mer en 16 års erfaring  i forbindelse med utfordringene rundt bruk og tilpassing av arbeidsplasser for blinde

Opplæring og tilpassing:  ABK legger spesiell vekt på å yte spesialisert hjelp hos brukeren i en startfase, og ser på slik tilrettelegging og innledende teknisk veiledning som en del av produktet.

IT for blinde er mye mer en bare InformasjonsTeknologi.

Du er på hovedsiden til ABK DATA

Gå til :topp   Produkter   Kontaktside   Side med tekniske detaljer

Gå til starten på denne siden

[Blind & VI SiteRing]
This site in The Blind and Visually Impaired Ring is owned by Arne B. Kittelsen.

Previous

Next

List Sites